Friday, April 1, 2016

Books Waiting To Be Released - April 2016

Sudah masuk bulan April dan saya sangat bersemangat menyambut bulan ini. Ada beberapa hari yang istimewa di bulan ini dan ditambah dengan banyaknya buku-buku favorit yang sudah saya tunggu-tunggu bakal released di bulan ini. Jadi, April memang bulan yang spesial :)

Berikut judul-judul buku yang saya tunggu-tunggu:

1. One With You - Sylvia Day

Jujur saja, saya nggak nyangka bakal suka seri ini. Tapi setelah mendapatkan hibahan buku gratis dari Mbak Indah Threez, pasangan Gideon - Eva berhasil ini mencuri hati saya (jangan-jangan suka karena gratisan). Walaupun saya tetap merasa seri ini agak dipanjangkan. Seharusnya cukup jadi trilogi saja. Tapiii.. Kabarnya One With You ini adalah buku terakhir di seri ini. Saya harap mak si Gideon bakal dapat balasan!

Buku ini bakal release tanggal 5 april. Yaaayyy... 4 hari lagi! 

Berikut sinopsisnya:
Gideon Cross. Falling in love with him was the easiest thing I've ever done. It happened instantly. Completely. Irrevocably.

Marrying him was a dream come true. Staying married to him is the fight of my life. Love transforms. Ours is both a refuge from the storm and the most violent of tempests. Two damaged souls entwined as one.

We have bared our deepest, ugliest secrets to one another. Gideon is the mirror that reflects all my flaws ... and all the beauty I couldn't see. He has given me everything. Now, I must prove I can be the rock, the shelter for him that he is for me. Together, we could stand against those who work so viciously to come between us.

But our greatest battle may lie within the very vows that give us strength. Committing to love was only the beginning. Fighting for it will either set us free ... or break us apart.

Heartbreakingly and seductively poignant, One with You is the breathlessly awaited finale to the Crossfire® saga, the searing love story that has captivated millions of readers worldwide.

2. The Rose and The Dagger - Renee Ahdieh

Ini salah satu buku yang saya tunggu-tunggu kedatangannya. Buku ini merupakan adaptasi dari kisah 1001 malam dengan twist tersendiri. Buku satunya, The Wrath and The Dawn diakhiri dengan persiapan perang untuk menjatuhkan raja yang membunuh pengantinnya setiap hari. The Wrath and The Dawn sendiri merupakan salah satu dari sedikit buku yang saya beri label bintang lima di tahun 2015. It's an amazing book. Very recommended for fantasy lover.

Buku ini bakal release pada tanggal 26 april. Bakal jadi kado spesial buat saya ;)

Berikut sinopsisnya:
I am surrounded on all sides by a desert. A guest, in a prison of sand and sun. My family is here. And I do not know whom I can trust.
In a land on the brink of war, Shahrzad has been torn from the love of her husband Khalid, the Caliph of Khorasan. She once believed him a monster, but his secrets revealed a man tormented by guilt and a powerful curse—one that might keep them apart forever. Reunited with her family, who have taken refuge with enemies of Khalid, and Tariq, her childhood sweetheart, she should be happy. But Tariq now commands forces set on destroying Khalid's empire. Shahrzad is almost a prisoner caught between loyalties to people she loves. But she refuses to be a pawn and devises a plan.

While her father, Jahandar, continues to play with magical forces he doesn't yet understand, Shahrzad tries to uncover powers that may lie dormant within her. With the help of a tattered old carpet and a tempestuous but sage young man, Shahrzad will attempt to break the curse and reunite with her one true love.

3. Stuck Up Suit - Vi Keeland

Saya naksir karya Vi Keeland setelah membaca salah satu bukunya The Baller. Tulisannya lucu dan tokoh-tokohnya lovable. Semoga saya juga bakal suka bukunya yang ini.

Sinopsis buku ini menarik minat saya, kayaknya bakal seru and hot, kalau  mengingat The Baller. hahaha...

Buku ini bakal release tanggal 11 april 2016.

Berikut sinopsisnya:
It started out like any other morning on the train. Until I became mesmerized by the guy sitting across the aisle. He was barking at someone on his phone like he ruled the world.

Who did the stuck-up suit think he was…God?

Actually, he looked like a God. That was about it. When his stop came, he got up suddenly and left. So suddenly, he dropped his phone on the way out.

I might have picked it up. I might have gone through all of his photos and called some of the numbers. I might have held onto the mystery man’s phone for days—until I finally conjured up the courage to return it.

When I traipsed my ass across town to his fancy company, he refused to see me. So, I left the phone on the empty desk outside the arrogant jerk’s office. I might have also left behind a dirty picture on it first though.

I didn’t expect him to text back. I didn’t expect our exchanges to be hot as hell. I didn’t expect to fall for him—all before we even met. The two of us couldn’t have been any more different. Yet, you know what they say about opposites.

When we finally came face to face, we found out opposites sometimes do more than attract—we consumed each other. Nothing could have prepared me for the ride he took me on.  And I certainly wasn’t prepared for where I’d wind up when the ride was over.

All good things must come to an end, right?

Except our ending was one I didn't see coming.

4. The Obsession - Nora Roberts

Biasanya saya kurang suka suspense romance karena serba nanggung menurut saya. Romancenya kering dan suspensenya dangkal. Ujung-ujungnya malah saya dibikin jengkel. Tapi saya tertarik ama sinopsis buku ini dimana tokoh utamanya adalah anak dari seorang penjahat terkenal. Buku lain yang saya baca dengan tokoh seperti itu adalah seri I Hunt Killer dari Barry Liga dimana ayah si tokoh utama adalah seorang pembunuh berantai.

Semoga buku yang ditulis penulis kawakan Nora Roberts bisa memuaskan saya :)
Buku ini rencananya akan terbit tanggal 12 april 2016.

Berikut sinopsisnya:
Naomi Bowes lost her innocence the night she followed her father into the woods. In freeing the girl trapped in the root cellar, Naomi revealed the horrible extent of her father’s crimes and made him infamous.

Now a successful photographer living under the name Naomi Carson, she has found a place that calls to her, thousands of miles away from everything she’s ever known. Naomi wants to embrace the solitude, but the residents of Sunrise Cove keep forcing her to open up—especially the determined Xander Keaton.

Naomi can feel her defenses failing, and knows that the connection her new life offers is something she’s always secretly craved. But as she’s learned time and again, her past is never more than a nightmare away.

5. Right - Jana Aston

Baru minggu kemaren saya membaca Wrong dari Jana Aston. Cukup suka bukunya karena tokoh cewek yang nggak menye-menye dan cengeng. Walaupun beda umur antara tokoh cewek dan cowok lumayan jauh, almost 15 years!

Tokoh cewek di Right ini juga keluar di buku Wrong dan saya suka dengan gambarannya sejauh ini. Saya penasaran apakah ia berhasil menggaet teman kakaknya yang sudah lama ditaksir? Karena brother/sister's bestfriend romance itu salah satu favorit saya. Tapi kalau dibaca sinopsisnya, kayaknya...

Ah, tunggu bukunya terbit aja, baru spekulasi :)

Buku ini rencananya terbit tanggal 6 April 2016. Berikut sinopsisnya:
My childhood was perfect.
I’ve led a charmed life, and I’m not going to blow it now by picking the wrong guy.

I’ve got my sights set on my brother’s best friend. He’s known my family for years. He’s reliable and kind and handsome.

Sure, he’s been avoiding me since I was six. I’m a bit aggressive for him, maybe.

But he’s the one… right?
6. The Thing Between Eli & Gwen - J.J. McAvoy

Pengalaman pertama saya dengan J.J McAvoy melalui Ruthless People emang jelek. Dan setelah sempat ragu-ragu saya ngasih penulis ini kesempatan kedua melalui Sugar Baby Beautiful. Dan saya suka! Sinopsis buku ini sangat menarik dan saya harap pengalaman dengan Ruthless People itu sebagai sebuah anomali saja.

Lagian sinopsis buku ini  menarik banget :)

Buku ini rencananya terbit tanggal 21 April 2016. Berikut sinopsisnya:
Eli Davenport thinks he’s found the perfect woman to be his wife. She’s a doctor, like he is. She’s brilliant, like he is. And she’s wealthy, like he is.

Guinevere 'Gwen' Poe
thinks her fiancĂ© is the perfect man. He’s handsome, successful and he was her first…

But when Eli’s bride runs off with Gwen’s fiancĂ©e on his wedding day, they are left to pick up the broken pieces of each other...

7. Did I Mention I Miss You - Estelle Maskame

Buku 1 dan 2 dari seri ini baru saya selesaikan beberapa hari yang lalu. Bayangkan betapa senangnya nggak perlu menunggu lama untuk tahu kisah percintaan Tyler dan Eden.

Buku ini merupakan stepbrother romance yang cukup saya suka. Yang penting mereka nggak blood related. Seperti yang dibilang Tyler:"Three weeks ago I didn’t even know who you were. I don’t see you as a sister, okay? You’re just some girl I’ve met. How the hell is it fair to label us as siblings?"

Di akhir buku dua kita diberikan ending yang cukup  menyedihkan. Semoga semua perjuangan Tyler dan Eden tidak berakhir sia-sia.

Buku ini bakal terbit tanggal 28 April 2016. Berikut sinopsisnya:
Eden’s on her way back to Santa Monica for the summer, and she hasn't seen Tyler since the devastating fallout of their forbidden relationship. Eden claims to have moved on—but Tyler wants to rekindle the flame.

He convinces Eden to visit his new home in Portland, Oregon, where he has set up a center for troubled teens. Eden’s proud of what he’s built, but the last time they were together, it nearly destroyed Eden and their family. Then a tragedy draws them together, and Eden must search her heart and decide if Tyler is worth the risk once and for all.

 8. A Time of Torment - John Connolly
Ini, nih! Ini seri yang menyibukkan saya di bulan maret sehingga book challenge saya keteteran. Seperti yang dibilang banyak penggemar, John Connolly itu nggak bisa bikin buku jelek. Top markotop semua!

Saya sengaja fokus pada seri Charlie Parker ini di bulan Maret dan ngebut baca dari buku tiga hingga tiga belas demi bisa membaca A Time of Torment ini, yang merupakan buku ke empat belas, tepat waktu. Sayangnya seri ini hanya diterjemahkan hingga buku ke lima. Semoga kedepannya ada penerbit yang melanjutkan menerbitkan seri ini dalam Bahasa Indonesia #berharap.

Buku ini bakal diterbitkan tanggal 7 April 2016. Berikut sinopsisnya:
Jerome Burnel was once a hero. He intervened to prevent multiple killings and in doing so damned himself. His life was torn apart. He was imprisoned, brutalized.

But in his final days, with the hunters circling, he tells his story to private detective Charlie Parker. He speaks of the girl who was marked for death but was saved, of the ones who tormented him, and an entity that hides in a ruined stockade.

Parker is not like other men. He died, and was reborn. He is ready to wage war.

Now he will descend upon a strange, isolated community called the Cut, and face down a force of men who rule by terror, intimidation, and murder.

All in the name of the being they serve.

All in the name of the Dead King.

 9. Desolation - Derek Landy

Derek Landy merupakan salah seorang penulis yang bukunya termasuk wajib baca buat saya. Seri Skulduggery Pleasant-nya bikin saya kepincut. Seri yang terbaru ini juga lumayan menggigit walaupun nggak sehumoris seri Sulduggery.

Banyak pertanyaan yang masih bersisa dari buku pertama, Demon Road. Tentang ke-demonan Amber, masa lalu Milo dan apa yang akan terjadi pada Glenn. Apakah orang tua Amber akhirnya sadar dan bagaimana akhir perjanjian dengan Shining Demon. Untung saja saya  nggak perlu menunggu lama untuk mengetahuinya karena jarak release Demon Road dan buku ini hanya 6 bulan.

Buku ini bakal release tanggal 7 April 2016. Berikut sinopsisnya:

The second book in the mind-blowing new supernatural thriller from bestselling author DEREK LANDY, creator of international sensation Skulduggery Pleasant.

Reeling from their bloody encounter in New York City, Amber and Milo flee north. On their trail are the Hounds of Hell – five demonic bikers who will stop at nothing to drag their quarries back to their unholy master.

Amber and Milo’s only hope lies within Desolation Hill – a small town with a big secret; a town with a darkness to it, where evil seeps through the very floorboards. Until, on one night every year, it spills over onto the streets and all hell breaks loose.

And that night is coming.

Yeaaahhh... Lumayan banyak buku-buku baru yang saya tunggu di bulan April ini. Apa ada salah satu buku di daftar ini yang kamu tunggu? :)


  1. "John Connolly itu nggak bisa bikin buku jelek."

    Aku emang baru dua kali baca bukunya. Tapih.. dua kali baca, dua kali terpesona! *.*